otrdiena, 2009. gada 28. jūlijs

Par "Tautas" partijas "demaršu"

Labrīt, lasītāji!

Vienkārši izbrīnu rada "Tautas" partijas ākstīšanās ap jautājumu par attiecībām ar Starptautisko valūtas fondu, jo nudien rodas iespaids, ka partija ir nolēmusi -- ja jau sabiedrība tai vairs neuzticas, tad valsti var vienkārši iznīcināt. Vakar bija vajadzīgas piecarpus stundas, lai partijas vadītājs Segliņš vispirms pateiktu, ka SVF un valdības sagatavoto vēstuli partija neparakstīs, un pēc tam pateiktu, ka parakstīs gan. Pēdējais lēmums nāca pēc sarunas ar premjerministru un finanšu ministru. Jādomā, ka minētie kungi pret Segliņu izturējās kā pret huligānisku tīni, jo šādu attieksmi viņš ir pelnījis ar uzviju. Skaidrojums, ka TP vēstuli nevar parakstīt, jo sabiedrībai tā neesot pietiekami paskaidrota, ir vienkārši fantastika no partijas, kuras viens no centrālajiem vadmotīviem allaž ir bijis, "kvaukšķiem" nestāstīt neko. Raksturīgi, ka viens no tiem, kuri aicināja vēstuli neparakstīt, ja var ticēt avīzēs rakstītajam, bija kādreizējais "stabilitātes garants" Kalvītis.

Mūsdienās jau neklājas kādu politisku partiju vienkārši aizliegt, kā 90. gadu sākumā valsts izdarīja ar Kompartiju, taču ir neiespējami saprast, ko šajā varzā joprojām meklē inteliģenti cilvēki tādi, kā Dzintars Ābiķis, Jānis Lagzdiņš un Vaira Paegle. Kurā brīdī viņiem tomēr apniks atrasties partijā, kura apkauno sevi un visu valsti atkal un atkal un atkal un atkal un atkal un atkal un atkal un atkal? Vai tiešām vēlme skūpstīt partijas krusttēva pēcpusi ir tik spēcīga, ka partija ir gatava riskēt ar pašu valsti un tās tautsaimniecību? Jo viens ir pilnīgi skaidrs -- informācija par partijas "demaršu" pasaulē izplatījās zibens ātrumā, ziņots, ka tā rezultātā strauji samazinājās Zviedrijas banku akciju vērtība. Partija, kura pie teikšanas Latvijā ir bijusi gandrīz nepārtraukti kopš 90. gadu beigām, nevar nezināt, ka Latvija patlaban ir bezdibeņa malā, jo TP vairāk nekā jebkura cita partija par šo faktu ir atbildīga. Vēl vairāk, tajā vismaz teorētiski ir finanšu speciālisti, kuri zina, ka bezatbildīga rīcība tieši šajā jomā Latvijai ir milzīgi bīstama. Vai atkal partijas valde paraustīja plecus un pateica "nasing spešal"? Bail iedomāties.

Pēdējo pāris dienu laikā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā," kuru vadu, kamēr kolēģis Aidis Tomsons ir atvaļinājumā, vairākkārt esmu viesiem uzdevis aptuveni šādu jautājumu: "It kā Saeimas deputāti un valdības ministri lielākoties ir inteliģenti cilvēki, daudzi no viņiem ir patīkami un jauki. Kā tas nākas, ka nonākot Jēkaba ielā, viņi automātiski kļūst par idiotiem?" Atbildes uz šo jautājumu ir bijušas dažādas, bet nudien gribētos cerēt, ka "Tautas" partijā vēl ir vismaz daži cilvēki, kuriem par partijas uzvedību ir milzīgs kauns. Dzintar, Jāni un Vaira -- ejiet prom no šīs partijas! Jūs palīdzat graut Latviju, un tam tā nav jābūt. Patlaban politikā runā par "labējo" partiju konsolidāciju. TP neviens šajā konsolidācijas procesā negribēs redzēt, tā ir noiets un pilnībā diskreditēts etaps. Glābieties! Vai arī Jums visiem trim siltais krēsls ir svarīgāks par valsts nākotni? Būtu sāpīgi tā domāt.

Jauku visiem dienu (izņemot tos, kuri vakar veicināja "Tautas" partijas idiotisko uzvedību -- viņiem gan ne)!

3 komentāri:

Andris teica...

Jā, TP ir bijuši "klusētāji", kas notriec un iedzīvojas parādos. Vai tādēļ JL labāks, darot to pašu?! Vai Repšes ieradums bučot visiem, kam nauda (ko citu lai parādnieks dara), ir labāks par piesaukto TP bučošanas manieri?

Anonīms teica...

ja vēlētājiem vairs nav vajadzīga TautasPartija, tad TautasPartijai tāda valsts arī vairs nav vajadzīga! slēdzam bodi ciet un visu izpārdodam - apmēram tā var raksturot šo 'politiķu' darbošanos krīzes laikā...

Onjons teica...

vai inteliģents ir tas Jānis Lagzdiņš, kuram tas armijas draugs gar Saeimu vazājas?

 

free counter