sestdiena, 2008. gada 2. augusts

Uz iecirkņiem, uz iecirkņiem!

Labrīt, lasītāji!

Pirmajā stundā, tā vēstīts portālos referendumā ir nobalsojuši 1,28 procenti vēlētāju. Iecirkņi būs atvērti 15 stundas, 15 x 1,28 = 19.2%, tāpēc jācer, ka turpmākajās stundās vēlētāju aktivitāte pieaugs daudz krietnāk.

Gribu cerēt, ka nu vairs par šo lietu nevar būt šaubu, ja raugāmies cik paniski valdošā kliķe cenšas iekrampēties pastāvošajā sistēmā. Saeimas priekšsēdētājs Daudze vakar Latvijas Avīzē turpināja tiražēt kategorisko nonsensu par to, ka referenduma veiksmīga rezultāta gadījumā septiņi cilvēki aizparīt varēs sapulcēties un padzīt Saeimu. Kā arī pateica, ka nākamajā rītā pēc referenduma mēs pamodīšoties "pavisam citā Latvijā." Tur nu viņam ir taisnība. Es ļoti ceru, ka rīt pamodīšos Latvijā, kurā tauta būs pierādījusi, ka tā prot izmantot tai dotās tiesības.

Savukārt "Tautas" partijas tā dēvētais "vecbiedrs" kārtējo reizi ir nācis ar vienu no saviem "viedokļiem", šoreiz par to, ka referenduma veiksmes gadījumā notikšot lata devalvācija. Man šī "vecbiedra" prognozēšana patīk. Es arī tā gribu. Un tāpēc: Es prognozēju, ja referendums notiks un rezultāts būs pozitīvs, tad Pampaļu pagasts pašlikvidēsies, nākamais pilnais saules aptumsums Latvijā būs redzams nevis 2142. gadā, bet aiznākamajā ceturtdienā ap pusdienlaiku, melnie stārķi piepeši sapratīs, ka dzīvot izolācijā nozīmē vientulību, un sāks konkurēt ar baltajiem stārķiem par labākajiem telefona stabiem, un pēc Olimpiskajām spēlēm Viktors Ščerbatihs pārkvalificēsies par balerīnu. Un man ir tieši tās pašas tiesības, un tieši tāds pats pamats šīm prognozēm, kā "vecbiedram" tās ir par lata devalvāciju!

Vēlēšanu iecirkņu saraksts: http://web.cvk.lv/pub/public/29130.html

Jauku visiem dienu!

5 komentāri:

Janis R. teica...

Lielbritānijā dzīvojošie tautieši var balsot vēstniecībā:

http://www.am.gov.lv/lv/london/jaunumi/pazinojumi-presei/2008/2008-06-18/

Vēstniecības adrese:

http://www.am.gov.lv/london

Nekad man vēlēšanās nav bijis sajūtas, ka nobalsot ir tik svarīgi. Ļoti ceru, ka mums visiem izdosies.

Kristofers Robins teica...

Starp citu, a kā sastāv ar tautas maldināšanu valsts valūtas sakarā - vai tur gadījumā pat nevar sodīt? ATceros, reiz tiesāja džeku, kas izsūtīja īsziņas draugiem mainīt naudu uz āralstu valūtu, jo Lats devalvēsies drīz, a šeit publiskā medijā valsts amatpersona runā par to pašu un neviens neko. Apriebusies šī te nenormālā divkosība

Kārlis Streips teica...

Kristofer, pilnībā Jums piekrītu. Attiecīgās instances jau ir pateikušas, ka uz Bērziņu tas acīmredzot neattiecas, jo neesot pārkāpts likums. Pats par sevi noteikums, ka nedrīkst baumot par valūtu ir brīvās izpausmes tiesību pārkāpums, bet ja jau reiz tas tā ir, tad tam tā ir jābūt visiem. Kaut kā Bērziņam reiz ir mute jāaizklapē ciet, un kauns viņa partijai (lai gan tā jau sen ir aizmirsusi, kas kauns vispār ir), ka tā ļauj viņam tā bļaurot. Balamute pēdējais.

Sestdienis teica...

Vismaz 570 tūkstoši jau ir piedalījušies, taču es zinu, ka daži balso pret. Mana prognoze - galīgā aktivitāte ap 600 tūkstošiem, PAR grozījumiem būs nobalsojuši ap 550 tūkstoši. Faktiski tas nozīmētu, ka tautas vairākums ir par šo likumprojektu. Kaut gan spēkā tie nestāsies, tautas nepatiku pret šo valdību un Saeimu (kam ir viennozīmīgs sakars ar referenduma rezultātiem) turpmāk būs ļoti grūti noliegt.

Sv. Speerx teica...

mistika.
Viļānos (Rēzeknes rajonā) stāvēju rindā, iecirknis pilns ar cilvēkiem. iela pilna ar mašīnām.
tagad izrādās, ka pie mums viszemākā aktivitāte.
neatceros nevienu reizi, kad vēlēšanu un balsošanas laikā būtu bijis tik daudz ļaužu.

 

free counter