otrdiena, 2010. gada 2. februāris

Ar slapjām zeķēm un sašutušu prātu

Labrīt, lasītāji!

Bažīgi šorīt skatos pa logu. Sasnidzis daudz. Laikam jau sasnidzis smuki. Bet zinu, ka uz ielas situācija ir visnotaļ dramatiska. Sētnieki(ces) sniegu no ietves pārvieto uz ietves malu. Tur veidojas sniega kalns, pati ietve ir šaurāka. Uz ielu stūriem veidojas baisa putra, kurai pārlaipot ar tīrām kurpēm un sausām zeķēm ir absolūti bezcerīgi. Ar bažīgu skatu jāraugas debešos -- aizvakar redzēju sievieti, kura knapi, knapi izvairījās no krītoša ledus un sniega blāķa. Tas, ka joprojām mūsu galvaspilsētā jumta notīrīšana maksā krietni vairāk par sodu, kāds tiek piespriests par jumta netīrīšanu (vismaz privātpersonu gadījumā tas tā ir) -- tas nu ir banānrepublisks elements mūsu banānu republikā. Varu tikai atkārtoties -- miljoni tūrisma veicināšanai atradās, sniegu notīrīt pilsēta nevar. Visu rītu ziņots par bardaku Brīvības gatvē. Vakar vakarā trolejbusu kustība bija ... nu, teiksim tāda aptuvena. Un, kas notiks tad, kad temperatūras stabiņš paslīdēs pāri nullei un visa šī šļura sāks kust? Tad nu gan vai nu no pagraba būs jāvelk laukā piepūšamā laiva, vai arī būs jāiebarikādējas mājās uz laiku neejot vairs nekur. Dabas māte šogad ir aplaimojusi slēpotājus un slidotājus -- malači visi. Bet gluži visur liels prieks no tā visa tomēr nerodas.

***

Prieks nerodas arī par kārtējo apliecinājumu par "Tautas" partijas trekno gadu spīdekļu neizmēramo alkatību, nepamatotu pašpārliecību un muļķību. Nu jau atkal Valsts kontrole nākusi ar skarbu dokumentu par izšķērdību, šoreiz aģentūrā "Jaunie trīs brāļi" (J3B). Jau no paša sākuma Valsts kontroliere vaicāja, vai tiešām ir vajadzīga atsevišķa aģentūra vien trīs ēku celšanai. Nu izrādās, ka nauda "Tautas" partijas kādreizējās mēbeles Demakovas pārraudzībā ir šķērdēta pa labi un pa kreisi, tajā skaitā kāds ir braucis uz Kanādu un Dubaju aplūkot vēja tuneļus (jā, tas nu gan Nacionālajai biliotēkai noteikti ir svarīgi...), savukārt par skici -- par SKICI -- izgrūsts vesels miljons. Te nu jāsaka divas lietas. Pirmkārt, varam paredzēt, ka kārtējo reizi VK atzinums iegulsies kādā atvilktnē un politikāņi to vispār ignorēs -- pirmām kārtām jau pati "Tautas" partija, kura patlaban uzvedās kā piedzēries huligāns trauku veikalā. Sitīsim pa labi, pa kreisi! Valsts intereses? Kādas valsts intereses?! Un otrkārt, "J3B" projekts it kā skaitījās tāds, kuru stingri uzraudzīja pretkorupcijas organizācija Delna -- tā šajā gadījumā ir bijusi precīzi turpat, kur Ingūna Sudraba un Valsts kontrole. Runāt var, līdz mēle nokalst. Politikāņi tikai pa savam. Šajā gadījumā visi pirksti rāda kādreizējā "J3B" vadītāja Magones virzienā, bet aģentūras vairs nav, viņš to vairs nevada, un tāpēc disciplinārlietu ne pret vienu nevar izvirzīt. Tipiska situācija mūsu banānu republikā. Risinājums ir politisks -- oktobrī no šīm "gudrajām galvām" ir jāatsakās pilnīgi un uz visiem laikiem.

Jauku visiem dienu!

7 komentāri:

Unknown teica...

Politikāņu prasme piesegt pēcpuses ir vienlaikus derdzīga un apbrīnas vērta..

Pelēkā teica...

Būtu labi šīs 100 "gudrās galvas" aizvākt uz visiem laikiem un labi tālu, bez iespējas jebkad atgriezties, bet KĀ? No likumdošanas puses viss tiek darīts, vai pareizāk nekas netiek darīts, lai tas būtu iespējams. Ja vēl ņem vērā publikas aprobežotību, cinismu un vienaldzību (vairākuma), tad ...
Kā, lai savādāk izskaidro "buldozera" kunga iesēšanos vicemēra krēslā? Kā normāls cilvēks var noticēt tiem "slimā suņa murgiem" - priekšvēlēšanu solījumiem? Kā viens latvietis var pateikt - man tā valsts neko nedod, nākamreiz vēlēšu par SC, tad viņi redzēs. Tas nav nekas cits kā "taisnās zarnas domāšana"(atvainojos). Lielai daļai vēlētāju tas viss liekas kā mazu bērnu spēle, bez tālejošām sekām.
Kad paliek pavisam slikti ap dūšu, es iedomājos par tiem puikām, kas guļ Brāļu kapos, par savu vecotēvu, kuru nošāva ... Viņi nolika savas galvas par ideju, kuru mēs tagad notirgojam par materiāliem labumiem (n-tie līzingi, ceļojumi uz dienvidu kurortiem). Vai tajā ir dzīves jēga? Skumji.
Varbūt es esmu muļķe, vai naiva ideāliste.
P.S. Paldies, Streipa kungs, ka ar Jūsu pārdomu palīdzību spēju uz atsevišķām lietām paraudzīties ar smaidu.

Unknown teica...

Attiecībā uz ielu tīrīšanu - atļaušos aizrādīt, ka šāds sniega daudzums diennaktī uzsnieg labi ja 2 reizes gadā. Vai tiešām Streipa kungs būtu ar mieru par savu nodokļu naudiņu uzturēt sniega tīrāmās tehnikas parku, kurš tiek pilnībā noslogots tikai 2 diennaktis gadā? Vai varbūt iesniegt sūdzību par pārlieku lielu uzsnigušā sniega daudzumu?
Ja nopietni, tad šis blogs sāk arvien vairāk atgādināt mūžam neapmierināta cilvēka žēlabas par "slikto valdīšanu".

Apsinte teica...

Kaut kā tomēr neticas, ka varēsim no augšminētajiem politikāņiem atteikties uz visiem laikiem. Tantuki, piemēram, iestājas par Daugavas gultnes paplašināšanu, samaksā par to 5Ls organizatoriem un pēc tam iet balstot par šamējiem tāpēc, ka ir taču samaksājuši. Man goda vārds neticas, ka mēs esam tik gudri, lai paši sev neraktu grāvi.

Anonīms teica...

kurpēs pa ielu šajā laikā? ekstrēmi! piedodiet, bet gadalaikam atbilstoši tomēr vilkt zābakus, īpaši ja nebraucat ar pers. auto... ;)
miljons par skici? sīkums! paldies par veselā saprāta drusku, ka nesamaksāja 10x vairāk! varēja taču, nodokļu nauda ne tur vien plūst, pat šajos 'krīzes' apstākļos...

Anonīms teica...

Mjā, man prieks, ka man šodien brīvdiena un esmu laukos, jeb Rīgas pievārtē. Taisnībsakot, piemājas piebraucamo celiņu attīrīt, jeb saikni ar civilizāciju atgūt izdevās 2 stundu intensīvas rakšanas rezultātā un arī sniega tīrītājs ielu pa to laiku jau iztīrīja. Vienu es nesaprotu - mazās pašvaldības atrod līdzekļus, lai notīrītu privātmāju rajonu ielas, bet Rīgā tā vietā rīko daudzmiljonu Live Riga un citus projektus, bet veciem tantukiem liek sodu par to, ka nav notīrījuši savai zemei piegulošu veloceliņu. Kaut kā mazliet aplami tas viss, manuprāt.
Runājot par oranžajiem, tiešām, gribas iegāzt no sirds pa purnu katram, kas viņus piemin ar labu. Varbūt arī jaunlaicēniem ir savi mīnusi, bet šos mīnusus var izravēt, jo tās ir dažas ekstravagantas personības, bet oranžo rindās - salīdzinot ar labības lauku, būtu nepieciešamas visstingrākās ķimikālijas, lai iznīdētu šīs nezāles.

Andris teica...

Kārli, nevajag pukoties par vakar nokritušo sniegu un prasīt, lai to novāktu jau aizvakar. Ja tik daudz sniega gadās Amerikas kontinentā, tur tad ir paralizēta satiksme un dzīve apstājas (ja tiv TV redzētiem kadriem), bet mēs turpinām pārvietoties, lai gan mazliet lēnāk :)

Sliktu laika apstākļu taču nav, ir tikai nepiemērots apģērbs.

 

free counter