piektdiena, 2009. gada 5. jūnijs

Konfliktējoši mērķi latviešu nacionālistu spārnā

Labdien, lasītāji!

Šodien vairākos interneta portālos ir teksts, kurš apliecina, ka latviešu nacionālistiem un ultranacionālistiem ne vienmēr ir īpaši skaidri mērķi. Runa ir par tā dēvētā Latviešu nacionālistu kluba pārstāvi Jāni Silu, kurš šodien bloga ierakstā priecājas par partijām Lielbritānijā, Nīderlandē un citur, kuras iebilst pret migrāciju un, Nīderlandes gadījumā, "islamizāciju." To ir grūti aprakstīt citādi, kā par vāji slēptu rasismu, taču tas nav pats būtiskākais. Nelaime ir tāda, ka līdz ar to J. Sils pierāda, ka viņš nepiekrīt pats savas organizācijas vienam no ideologiem, kurš savukārt ir sacerējies, ka "dekolonizācijas" ietvaros Eiropas valstis varēs pārliecināt, ka Latvijas nepilsoņiem ir jādzīvo tur. Specifiski: "Būtu jāpanāk, lai uz atsevišķām Eiropas Savienības valstīm, kurām nepieciešams darbaspēks, Latvijas un Igaunijas nepilsoņiem būtu atvieglotas iespējas pārcelties uz pastāvīgu dzīvi, nodrošinot viņus ar pienācīgi apmaksātu darbu, dzīvokli un sociālajām garantijām."

Tātad, no vienas puses urrā valstīm, kurās ir latviešu nacionālistiem līdzīgi ļaudis ar pārliecību, ka migrācija ir slikta lieta un nevajadzīga. No otras puses -- pārliecība ka tām pašām valstīm būtu jāpieņem migranti no Latvijas, turklāt ar visām minētajām garantijām. Nu, nelīmējas tas kopā. Kā jau nacionālistiem mēdz gadīties.

Jauku visiem dienu!

1 komentārs:

Anonīms teica...

plus visam - tieši no šādiem naciķiem arī latvju bāleliņi noraujas pa zobiem, kad aizbrauc pelnīt lielo eiro vai mārciņu... neviens necieš migrantus, kamēr pats par tādu nekļūst.

 

free counter