piektdiena, 2009. gada 17. aprīlis

Jaundzimušais

Labrīt, lasītāji!

Šorīt ļoti agri, pulksten 01.40, pasaulē nāca jauns cilvēciņš. Viņš saucas Gabriels Dilba, un viņa mamma Linda ir mana pusmāsa no nelaiķa tēva otrām laulībām. Tēvs ir Huberts, viņš ir policists.

Mazais Gabriels nezina, ka piedzima krīzes laikā. Pats, protams, tur nebiju, bet jādomā, ka slimnīcā viņu un mammu aprūpēja speciālisti un sirdsmāsiņas pēc vislabākās varēšanas un gribēšanas. Mājās viņš brauks uz Pārdaugavu, kur, paldies Dievam, jau izsen sarūpēta skaista dzīves vieta ar lielu dārzu, skaistu suni un diviem elegantiem kaķiem (kuriem nu būs jāiemācās liela, liela pacietība). Viņš dzimis ģimenē, kurā, paldies Dievam vēlreiz, neviens nav pazaudējis darbu, ja arī policisti ir to ļaužu kategorijā, kuri šogad vairs nepelna tik, cik pelnīja pērn. Viņš nezina, ka valsts joprojām paģērē 40 procentu finanšu samazinājumu visās nozarēs pēc kārtas. Gabrielam Latvijā ir tuvinieki, tajā skaitā onkulis Normunds, tante Lolita un brālēns Niklāvs, kuram patlaban ir seši gadi. Viņam ir vectētiņš un ļoti eleganta vecmāmiņa.

Varbūt Gabriels par pašreizējo krīzi zinās tikai kā par vēstures elementu, iespējams, kad pēc sešiem gadiem būs laiks iet skolā, tas viss būs aizmirsies, un Latvija atkal dzīvos uz daudz zaļāka zara. Uz to neskatoties, Gabriels vienalga ir piedzimis brīvā un neatkarīgā Latvijā, viņš ir latvietis, un ir interesanti padomāt, par ko viņš dienās kļūs. Vai policists, kā tētis? Varbūt sekos mammas pēdās un kļūs par sabiedrisko attiecību speciālistu. Maz kas var gadīties -- varbūt būs žurnālists. Varbūt aktieris. Varbūt Formulas braucējs. Varbūt 2051. gadā kļūs par Latvijas prezidentu.

Jo šodien dzimušam Dieva bērnam ir visas iespējas pēc kārtas. Patlaban Gabriels Dilba vēl nav iemācījies ne laba, ne ļauna. Viņam gribas ēst, viņš grib gulēt. Viss pārējais var pagaidīt. Ja puisis dzīvos veselīgu dzīvi, viņam ir visas izredzes vecumdienās ieraudzīt 22. gadsimtu. Uz to neskatoties, sākot ar 2009. g. 17. augustu, Gabriela priekšā stāv tā lieliskā, elpu aizraujošā un fantastiskā lieta, kuru mēs saucam par dzīvi. Lai Dievs stāv viņam klāt, lai viņš aug krietns un vesels, labs un priecīgs. Sveiks, Gabriel! Sveiks šajā pasaulē!

Jauku Tev un visiem šo dienu!

2 komentāri:

Unknown teica...

Ljoti Liels Prieks par Gabrielu!

Tomer man jaatbilst manam kaskigajam vardam - Kaspars (piekasas kad vien var it visam) :))))

Zeens ir piedzimis brivaa Latvijaa un tas ir ljoti skaisti un labi, mees daudzi esam diemzel piedzimusi okupetaa valstii, bet tomer lai gan Latvija ir briiva, taa nav taa Latvija par kaadu cinijaas taas okupacijas laikaa,

Daudzi Muuk prom no Briivas Latvijas, un tas ir skumji, jo Te nav iespejas izdzivot, nevis dzivot pat, bet izdzivot...

Un es ljoti ljoti gribu lai Latvija pastaav briva Bezgaligi, gan Jusu pieminetajaa 2051 gadaa, gan turpmaak, bet mani dara bazigu divas lietas,

Pirmaa kaa Juus sakaat -Cariskaa valsts, un otrais - cik esmu pa aaru, sabiedriskajaa transportaaa - parsvaraa dzirdu krievu valodu, kas liek secinat ka krievu vairak nekaa latviesu, tuvojas pasvaldibas velesanas, saeimas velesanas, skiet ka varetu uzvaret krievu partijas un

nekas labs tas nebuus

Jau tagad propogandiskaa cariskaa valsts runaa (apollo raksts) ka Latviesu vairakums peec kaukadas tur aptaujas grib pievienoties Krievijai(gan jau esosie krievi par to balsoja, Mil mil krieviju bet dzivot tur negrib, bet labrat izpatiks sadai aptaujai)

Vardu sakot krize ir tirakais nieks, kas ir paslaik, galvenais ka Latvija ir neatkariga, un cerams tada buus vienmer!

Un Gabriels ir Dieva brinums, kas zin varbut tiesam buus kadreiz Latvijas prezidents, tikai esmu parliecinats ka daudz labaks par esoso!

acetilsalicils teica...

Ja ģenētika lems un mazais būs tā kārtīgi "atsities" tēvocī, tad jau labāk lai ņemas pa žurnālistiku, nevis prezidenta troni :)
Un Kaspar, par SC & co runājot.. Savējos mēs pie siles palaidām, izēda un sasita, ļoti loģiski un neizbēgami, ka jāļauj citiem politiskajiem spēkiem darboties, diemžēl, arī man liekas, ka šāda atļauja var novest mūs kā tautu, kā nāciju pie vēl smagākām sekām, nevēlos es Eiroparlamentā redzēt neirotiskus komunistus, nevēlos arī centralizēto eksāmenu krievu valodā un otru oficiālo valsts valodu.
Bet dzīvosim, redzēsim.
Par prezidentu runājot.. Labāks vai sliktāks par Valdi, bet politisko komandējumu pionieri Ulmani nu neviens nepārspēs :)

 

free counter